Home / Transfers & News / Hivatalos: Lionel Messi a Barcelona játékosa marad

Hivatalos: Lionel Messi a Barcelona játékosa marad


Lionel Messi a Goalnak adott exkluzív interjújában jelentette be, hogy marad a Barcelonában és esze ágában sincs szeretett klubjával perre menni. Elmondása szerint brutális időszakon van túl,  amely a családját is mélyen érintette, ám végül úgy döntött, hogy a legjobb megoldás, ha a nevelőklubjánál marad.

“Amikor elmondtam a feleségemnek és a gyermekeimnek, hogy távozni szeretnék, brutális érzés volt. Az egész család sírva fakadt, egyikőjük sem akarta elhagyni a várost, a gyermekeim sem szerettek volna iskolát váltani. De egyszerűen úgy éreztem, hogy a római, a liverpooli illetve a lisszaboni BL kudarcokat követően, hogy távoznom kell. Biztos voltam benne, hogy távozhatok, hiszen korábban megállapodtunk az elnök úrral abban, hogy minden idény végén magam dönthetek arról, hogy maradok-e vagy sem. De a koronavírus mindent megváltoztatott, hiszen a szezon későn ért véget, nekem pedig június 10-ig kellett volna jeleznem a távozási szándékomat. Maradok, hiszen az elnök úr közölte, csak akkor távozhatok, ha egy klub kifizeti a 700 millió eurós kivásárlási áram, pedig lehetetlen” — mondta a katalánok géniusza a GOAL spanyol nyelvű kiadásának nyilatkozva.

Egyetlen esélye lett volna Messinek a távozásra, ha perre megy a klubbal, hogy ingyen engedjék el, ám ő ezt a lehetőséget kizárta.

“Soha sem perelném be a klubot, amely annyit adott nekem, amióta itt vagyok” — tette hozzá.

A hatszoros aranylabdás elmondta, hogy a legnehezebben azt élte meg, amikor a gyermekeivel közölte, hogy távozni akar a katalán fővárosból.

“Mateo a kisebbik fiam még nem igazán értette, hogy miről van szó, de Thiago sírva fakadt, amint megtudt az igazat. Sírva kérlelt, hogy ne menjünk el innen. Megértettem őt, hasonlót éltem át én is gyerekként.”

Az argentin támadó még múlt héten fax által közölte a távozási szándákát a klubbal, egy szerződésében szereplő záradékra hivatkozva, amely lehetővé teszi számára, hogy minden szezon végén maga döntsön a jövőjéről és amennyiben távozni szeretne, ezt átigazolási díj nélkül megtehesse. A világjárvány azonban keresztülhúzta számításait, hiszen a szezont csak késve tudták befejezni, Messi szerződésében azonban június 10-i dátum szerepelt hátáridőként, ameddig közölhette volna távozási szándékát.

A 33 klasszisnak így nem maradt más választása, minthogy megkezdje a felkészülést csapatával az új szezonra.

 

 


Source link

Check Also

Tyson Fury challenged by Otto Wallin – ‘the man that came closest to beating him’ | Boxing News

Saturday night, live on Sky Sports from 6.30pm – Ritson vs Vazquez, Marshall vs Rankin ...

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *